Sådan hjælper du dit barn til succes i skolen

Vi ønsker alle det bedste for vores børn. Alligevel kan det for mange forældre være svært helt at finde ud af, hvordan vi hjælper dem bedst. Koblingen med skole og fritid kan nemlig være svær for mange, og hvad er egentligt vigtigt for dit barn i det lange løb?

Glade børn trives bedst

En glad barn trives bedst, og glade børn kommer som regel af gode rammer i hjemmet samt flere gode og nære venner. Som forældre er der derfor heller ingen grund til at frygte, at alt den tid dit barn bruger på vennerne, ender med at gå ud over det faglige og skolerelaterede. Leg, sport og social samvær er med til at skabe en sund, rask og glad barn, og netop gennem disse sociale relationer er barnet også med til at opbygge en nysgerrighed, som kommer barnet til gavn i skolen. Foruden de gode sociale relationerne til vennerne, betyder det derfor også meget for barnet at have nogle gode, solide og trygge rammer i hjemmet.

lektiehjælp

Hjælp med lektierne

Når det er sagt, betyder det ikke, at barnet helt kan afholde sig fra lektierne, hvis barnet bare har det godt socialt. Barnet kan stadigvæk godt være udfordret rent bogligt, og som forældre er det derfor vigtigt at I er der for barnet og eventuelt kan hjælpe med lektierne. Hvis lektielæsningen ligger ud over jeres kompetencer, er en anden løsning at hyre hjælp ude fra. Learny er et eksempel på et lektielæsnings virksomhed, som hjælper børn og unge på folkeskoletrinnet med at udvikle sig fagligt gennem privatundervisning. På Learny er i selv med til at ansætte den rette underviser for dit barn, så I får en underviser med lige netop de kompetencer, som dit barn behøver.

Engager dig i dit barn

Det sociale og relationerne er endnu engang vigtige, og det gælder også relationerne til den nærmeste familier – altså jer forældrene. Det er vigtigt for dit barn indlæring og engagement, at I som forældre selv engagerer jer i jeres barn undervisning, ved for eksempel at spørge nysgerrig ind til barnets undervisning, samt hvad barnet har oplevet i løbet af sin dag. Vis barnet at I interesserer jer for barnets skolegang, og mød så vidt muligt op, hver gang der er et arrangement på skolen, som involverer dit barn. Og husk at rose barnet – intet engagerer et barns indlæring og lyst til at udvikle sig, som ros fra forældrene.