Kontormiljø eller optimering af hjemmekontor?

Der er mange forskellige slags arbejdsmiljøer. Nogle virksomheder foretrækker et helt almindeligt kontormiljø med faste arbejdstider, hvor medarbejderne møder ind på faste tidspunkter fem dage om ugen. Flere virksomheder er dog med årene blevet mere åbne for et mere fleksibelt arbejdsmiljø.

Nytænkning på arbejdsmarkedet

Efter covid-19 og nedlukningen af arbejdspladser i flere omgange, har virksomheder været nødsaget til at nytænke måderne hvorpå vi arbejder. Efter samfundet igen er blevet åbnet op har mange virksomheder kunnet vende tilbage til deres normale hverdag. Alligevel har flere været nødsaget til at tænke i nye baner når det kommer til arbejdsmiljøet. Flere og flere har i højere grad fået øjene op for hjemmearbejde og mere fleksible arbejstider. Her er det vigtigt for virksomhederne at tage stilling til hvilket behov ens medarbejdere har samtidig med at deres værdier opretholdes. Skal der være offline-, online- eller hybridmøder, skal der være mulighed for at arbejde hjemme to dage om ugen osv.

Arbejdsmiljøet

Om en virksomhed er lille, stor, ny eller erfaren, så har de alle det til fælles at deres medarbejdere er med til at skabe den succes som de har. Hertil er det vigtigt at finde ud af hvor meget der skal investeres i arbejdsmiljøet. Hvis ens medarbejdere arbejder hjemme det meste af tiden er det måske ikke ligeså vigtigt at investere i kontorpladser. Til gengæld kan det være vigtigt at planlægge diverse arrangementer for stadig at have et stærkt sammenhold mellem medarbejderne. 

Dan et overblik

I sidste ende er det ikke nogen rigtig eller forkert måde i forhold til hvordan et arbejdsmiljø skal være. Så længe dine medarbejdere er glade gør du noget rigtigt. Alligevel kan det være en god idé at skabe et overblik over, hvilke værdier du ønsker dit arbejdsmiljø skal afspejle og hvad som er vigtigst for netop dig og din virksomhed. Om det er det fleksible arbejdsmiljø, faste kontorpladser eller noget helt tredje kan kun du vide.