Det kan være svært at finde op og ned på faget jura. Her er lidt inspiration

Vil du være jurist eller advokat?

Har du en interesse for juristlivet? Har du et øje for detalje og er du konkurrenceivrig? Så kan vi love dig for at det er lige det rette studie og fremtidige arbejde. Ud af personlig erfaring og i samtale med professionelle advokater kan vo fortælle følgende: Det er hårdt, hvis du vil nå til tops. Det er en af de hårdeste akademiske brancher i verden, og det viser sig heldigvis også på din lønseddel. Humlen ved det hele er at du som regel kan få en ekseptionel betaling for dit hårde arbejde. Dette “hårde arbejde” kan indebære alt fra vurderinger af personlige virksomhedsmæssige og personlige sager som rangerer i alt fra sigtelser i samarbejde med politiet og til køb, salg og fusionering af virksomheder. Faget er altså kæmpestort hvilket er en af de helt store fordele ved at læse jura på KU og nogle af de andre universiteter. For igen at understrege pointen: Der er ikke andre uddannelser der giver dig så stort et spænd af muligheder, hvad angår fremtidige job.

Du bliver formet af dit miljø

Det du omringer dig af har det med at forme din person. Din længerevarende uddannelse har ifølge forskning påvist at bestemme 70% af din politiske holdninger og ståsteder. På samme måde bliver du formet af de mennesker der er omkring dig, især når du er i dine start tyvere, der er du ekstra modtagelig overfor udefrakommende holdninger. Dette kan du bruge til din fordel. Du kan bruge det til at skabe en forøget interesse for de ting du elsker. Hvis du elsker skydning opsøger du soldater. Hvis du elsker matematik, omringer du dig selv med matematikere. Hvis du elsker jura, vil du på samme måde omringe dig selv med advokater og jurister. Når du er i deres samvær vil du opleve at blive formet og inspireret af de ting de siger. Dette vil komme til at hjælpe dig med at finde din vej gennem uddannelsessystemet.

Spis dig klog

Middag, frokost, brunch. I flere hundrede år er disse måltid brugt til at diskutere alverdens politiske emner, kriser, krige og handelsmæssige beslutninger. Det er nu din tid til at overtage denne stilling. Hvis du for alvor vil være en del af den juridiske verden så inviter folk på mad. ja, det er en langtidsmæssig investering men det vil give pote. Inviter en advokot du kender på smørrebrød og spørg dem ind til deres hverdag.