Sådan bygger du et juridisk kontor

Få overblik over udgifter og indtægter

Det kan være svært når man starter fra bunden. Virkelig svært for at sige det som det er. Hvor skal man have kontor henne, spiller lokation egentlig en rolle? Hvor mange mennesker skal jeg have plads til, spiller præsentation og udseende af kontoret en rolle for min virksomhed? Hvad SKAL jeg kunne tilbyde mine ansatte og hvad er bare rart at have. Disse spørgsmål er sikkert nogle af dine første. Hvad man med god grund kan starte på, er at se på sine tidligere indtægter og se om man overhovedet har råd til at have en kontor. Et kontor kan koste alt mellem 5.000 til mange mange tusinde kroner om måneden for blot små kvadratmeter. Vores råd: hvis ikke du tilbyder personlig rådgivning hvor face2face er essentielt, så drop kontoret. Det er for stor en udgift.

Til dig der har vind i sejlene

Har du og dit bureau vind i sejlene? Du har måske haft ansatte før? Hvis ja, har du sikkert råd til at bruge nogle flere penge på et kontor. Netop inden for Jura er det i de fleste tilfælde essentielt at kunne tilbyde ens klienter og samarbejdspartnere en mødelokation eller lokale. I dette tilfælde skal det være fordi at du har nået en størrelse hvor at legitimitet og anerkendelse er en afgørende rolle. Begynd at se de ledige lokationer igennem: hvor får jeg mest for pengene? vil jeg gerne have stor lokaler for billige penge eller vil jeg gerne have flere små men lækre lokaler der er dyrere? Heraf vil du også skulle se på om kontoret er i orden: skal der Linoleumsgulv, hvis ja, hvem kontakter jeg så. Skal der bruges mange penge på interiuer? Hvad skal jeg så købe?

Privatejet eller kontorfælleskab

Hvad er fordelen ved at eje sit ejet kontor eller at leje sig ind et sted? Spørgsmålet kan faktisk kun besvares hvis man kender den reelle situation. Er du en mindre virksomhed der har én eller få ansatte er det en rigtig god ide at have sikkerheden som man får gennem et kontorfælleskab. Her er der i forvejen de hvidevarer man skal bruge, altså ikke noget man skal ud og købe førhen. Har du derimod flere ansatte, altså er du en større virksomhed, kan det sparre dig utrolig mange penge at eje dit ejet kontor. Så snart kontoret er blevet afbetalt begynder du principielt at have “gratis” indkvartering.