Byggetilladelse - gode råd

Har du ønsker om at bygge udover det originale på din grund? – så skal du have de nødvendige byggetilladelser om det gælder carport eller en tilbygning. I denne artikel har vi samlet et par gode råd du kan tage med på vejen, for at forebygge eventuelle udfordringer der kunne dukke op såfremt du ikke har styr på dine byggetilladelser.

Det er ikke gratis

Det er ikke så simpelt som det lyder. En byggetilladelse koster penge, og afhængigt af hvor i landet du ønsker at udvide, er priserne meget forskellige. Desuden kan behandlingen af din byggetilladelse også svinge. Skal du bygge et etplanshus kan priserne svinge fra f.eks. 800 kr. til 20.000 kr. Kommunerne har fastsatte priser og de er langt fra ens! Så undersøg din sag. Det kan være en bekostelig affære. Men hvad så hvis jeg venter? Bliver priserne billigere? – nej. Priserne er støt stigende. Forvent ikke de vil falde.

PP pool

Hvor lang tid tager det at få en byggetilladelse?

Det giver lidt sig selv, alt den mad du smider over disken, er dit ansvar uanset omstændighederne. Du som registeret fødevarevirksomhed skal sikre dig alt er som det skal være og at forbrugerne ikke bliver syge af hvad de indtager fra din madvogn. 

Ingen tilladelse og klageadgang

Har du taget en beslutning at bygge uden tilladelse kan du straffes med bøde. I værste fald kan du pådrages at nedlægge dit byggeri helt såfremt det ikke lever op til kravene i byggeloven eller div. Lokalplaner. Men hvad nu hvis min ansøgning får et afslag? Så har du klagemuligheder hos statsforvaltningen senest inden for 4 uger. Klagen skal dog tilgå et retlig spørgsmål. Dvs. f.eks. spørgsmål til byggeloven eller lokalplanen indgriben.

Swimmingpool

Det er ikke som sådan reguleret nogle steder, at man skal søge byggetilladelse for at fremføre en swimmingpool i sin helårsbolig eller et sommerhus. Der kan dog være konkrete regler i de enkelte kommuner. Det skal du undersøge selv. Ligeledes som, at udgravning til en pool uanset udformning, f.eks. PP pool eller beton pool skal undersøges for giftig jord og lign. Desuden skal du som ejer, selv undersøge kloakering, el og telefonledningers placering så du ikke beskadiger disse.