Er du ledig? Så bør du overveje et kursus

Er du også træt af at være arbejdsløs? Er du på dagpenge, og har du sendt den ene ansøgning efter den anden, men uden held? Det er opslidende, ikke at kunne finde et job, og derfor er det godt med noget afveksling fra at skrive ansøgninger, til at foretage sig noget, der rent faktisk styrker ens CV. Det er her, du kan tage et kursus for ledige, der er en seks ugers jobrettet uddannelse, noget alle dagpengemodtagere har ret til at få gennem deres a-kasse eller jobcenteret. Du kan selv vælge hvilket kursus du vil tage og det er helt gratis for dig.

Fordele ved et kursus

Selvom du har masse af relevant erfaring eller en lang uddannelse kan det være svært at finde et job. Met et kursus kan du styrke dit CV og dine kompetencer inden for et område, du måske ikke har så meget erfaring med, for på den måde nemmere at kunne komme i betragtning til flere stillinger. Det kan også være en oplagt mulig for dig til at skifte karrierespor. Hvis du f.eks. har været faglært og haft et hårdt fysisk job, kan du tage et kursus i nogle kompetencer du mangler for at kunne få et mindre fysisk arbejde, inden for eksempel regnskab og økonomi.

kursus

Find det rette kursus

Når du skal vælge hvilket kursus du skal tage, kan du først undersøge markedet for at få et overblik over, hvad der udbydes. Dernæst skal du afgøre med dig selv, hvad du ønsker at få ud af kurset. Gør du det fordi du gerne vil lære en specifik ny kompetence? Eller gør du det udelukkende for at imødekomme hvad arbejdsmarkedets efterspørger? Hvis du for eksempel ofte bliver valgt fra, fordi du mangler kompetencer inden for grafisk design eller online marketing, er det en god ide at tage et kursus inden for dette. Men du skal også være realistisk med, hvilket kursus, du rent faktisk vil kunne gennemskue og som vil få dig i den retning, du gerne vil i din karriere.

Hvordan gør jeg det?

Først skal du finde dette rette kursus til dig, og derefter skal du søge jobbet gennem din a-kasses eller jobcenteret. Du kan også vælge at snakke med a-kasse eller jobcenter, inden du vælger kursus, for at få råd og vejledning. Så skal du gennemføre kurset, og huske at få et bevis på at du har gennemført kurset, enten med et eksamensbevis eller certificering. Dette kan du så sende med din ansøgning og CV, som du har opdateret med dine nye kompetencer.