Hvad er juridisk køberrådgivning?

Det er en spændende milepæl i livet at købe ny bolig, men det kan samtidig også føles som en uoverskuelig og proces, der for de fleste er forbundet med en masse spørgsmål, tvivl og usikkerhed. Det er heller ikke uden grund, at et boligkøb kan virke svært at overskue og at overkomme. Der er for det første mange juridiske dokumenter at holde styr på. Derudover skal der udarbejdes og forhandles en række forskellige aftaler på plads med sælger, ejendomsmægler og bank. Her kan en juridisk køberrådgiver komme ind i billedet. Læs mere om den juridiske hjælp og de råd, som en juridisk køberrådgiver kan bistå med ved en bolighandel.

Juridisk køberrådgivning er din garanti for en sikker handel

Når du vælger at bistå dig med en juridisk køberrådgiver, får du en professionel rådgiver, som er ekspert på boligjura. Det betyder en sikkerhed for, at alle forhold i din bolighandel forholder sig korrekt. Du slipper dermed for at skulle have ansvaret for de juridiske dokumenter og for at skulle overskue alle handlens aftaler og deadlines.

Juridisk køberrådgivning er en service for boligkøbere, som ønsker sikkerhed og tryghed ved et boligkøb.

En køberrådgiver kan yde juridisk rådgivning

Fordelene er mange, når du vælger en køberrådgiver, og du kan vælge netop den løsning, som passer til dine behov og ønsker. En køberrådgivers kompetencer spænder vidt, og rådgiveren vil kunne bistå dig fra start til slut i bolighandlen.

Gennemgang af købsaftale og de juridiske dokumenter

En juridisk køberrådgiver kan være en kompetent professionel bistand ved:

Gennemgang af købsaftalen

Et af de vigtigste juridiske dokumenter i handlen er købsaftalen. I købsaftalen vil alle informationer og aftaler omkring pris, overtagelsesdato, økonomisk finansiering og handelsvilkår være listet. En køberrådgiver kan gennemgå aftalen og sikrer, at alt er, som det skal være. I og med at købsaftalen indeholder alle de aftaler og vilkår, som er indgået mellem køber og sælger, er det yderst vigtigt, at aftalen er korrekt udarbejdet. Det er anbefalelsesværdigt at lade en køberrådgiver læse købsaftalen igennem, inden den underskrives.

Udarbejdelse og tinglysning af skøde

Rådgiveren kan også sørge for at udarbejde og tinglyse skødet. Denne proces er også en essentiel del af en bolighandel, da skødet dokumenterer, hvem den nye retmæssige ejer af boligen er. Køberrådgiveren sørger for, at handlen gennemføres præcis som aftalt i købsaftalen og berigtiger dermed bolighandlen.

Udarbejdelse og kontrol af refusionsopgørelse

Det sidste dokument, der udarbejdes i en bolighandel, er en refusionsopgørelse. I denne opgøres det økonomiske mellemværende mellem køber og sælger. Der vil være udgifter, som skal deles, og udgifter som enten er betalt forud, eller som endnu ikke er betalt. En køberrådgiver kan sørge for at udarbejde refusionsopgørelsen og dermed sikre, at køber får sine udlæg retligt dækket.

Erstatningsadvokat