Juridisk huskeliste til de gravide

Du er gravid og der er rigtig mange følelser i gang. Men alle de praktiske ting skal der også tages hånd om. Når man får et barn, er der en række juridiske punkter man skal have styr på – div. registreringer, forsikringer og meget andet. Vi har samlet de vigtigste juridiske aspekter du som kommende forældre eller allerede er, skal huske at tage stilling til. 

1. Registrering af far

Selvom det oftest ikke er nogen tvivl, skal faren registreres grundet han opnår forældremyndighed og forsørgelsespligt deraf. Desuden vil barnet opnå retten til farens arv. Såfremt i er gift, vil manden automatisk blive registreret som far. Hvis i ikke er gift, skal faren registreres inden 14 dage. 

Gravid

2. Registrering af barnets navn

Uanset situationen, vil barnet altid skulle have sit navn registreret officielt. Dette skal gøres inden 6 måneder fra barnets fødsel. Når barnet er registreret, modtages en beskæftigelse på navnet og et sygesikringskort med posten. 

3. Hav styr på dine forsikringer

Forsikringer har alle dage været vigtige. Bliver barnet syg, skal der købes medicin eller lignende. Det kan hurtigt blive rigtig dyrt. Ring til jeres forsikringsselskab og få det fornødne til din nyfødte. Ulykke forsikring og alm. Familieforsikring mv. Desuden skal der overvejes ansvarsforsikring når barnet bliver ældre. 

4. Arv

Det er ikke altid sjovt, men går forældre bort skal nogen arve tingene. Som ofte vil det være børnene. For at gøre hele situationen lettere for de pårørende, er det altså en rigtig god idé at få tilrettelagt hele arveprocessen hurtigst muligt.

Alt i alt, så vil du som gravid, gøre fremtiden meget nemmere for dig selv og andre ved at have styr på alle de juridiske punkter der kan være relevante når man skal have et barn. Vi håber det er blevet gjort mere præcist og overskueligt for dig som skal være forældre.