Kontrakt

Kontrakt betydning:  

En kontrakt udformes på baggrund af Aftaleloven. Det er en aftale, der kommer af et eller flere løfter, som danner rammen om, hvordan to eller flere parter skal optræde.  

En kontrakt har lige så stor gyldighed som en skriftlig aftale (eller en mundtlig aftale), hvis man har et dateret og signeret dokument. Kontrakter bruges i mange forskellige forbindelser mellem private og virksomheder. Eksempelvis lejekontrakter, ansættelseskontrakterkøbsaftaler og meget mere.   

Brugen af ordet kontrakt

Bestemt ental: -en 
Bestemt flertal:erne 
Flertal: -er 

  1. Sætning: De indgik en kontrakt om kørsel med partybus, så de kunne køre på deres Polterabend. 
  2. Sætning: Medarbejderen underskriver kontrakten med virksomheden og er nu ansat i virksomheden. 
kontrakt

Eksempel på brugen af en kontrakt 

Mange er begyndt at bruge festtelte, som de stiller i haven i stedet for at holde festen derhjemme eller i et festlokale. Det er der mange grunde til. Festtelte er utroligt praktiske, da man kan stille dem i haven tæt ved hjemmet. Telte kan lejes ret billigt, og man kan spare penge på mad, da man kan lave det selv fra køkkenet. 

Men hvis man skal leje et telt for første gang, kan man godt være nervøs for at vælge et forkert telt, som ender med ikke at gøre sit arbejde og muligvis ødelægge festen. Nogle er også bekymrede for, hvad de skal gøre, hvis teltet går i stykker, og hvordan de sikrer, at de ikke lejer fra en dårlig udlejer. 

Der er dog nogle ting, som man kan gøre for at forsikre, at du vælger det rigtige telt, som er sikkert og passer til din fest. Hvis du leder efter festivaltelt, så læs mere om telte til festivalen her. 

Få en skriftlig aftale eller en kontrakt 

Når du lejer et telt, er det vigtigt, at du har aftalen skriftligt – hvad du har bestilt, hvad prisen er osv. Det skal også stå, hvornår det bliver leveret, og hvornår det bliver hentet igen. Du kan tjekke nettet og se, hvor pålidelig en udlejer er. Der er mange, der skriver anmeldelser af hjemmesider og forretninger på nettet, så det burde ikke være svært at finde. 

Det er rigtig smart at sikre sig, at man bruger en pålidelig udlejer. Det er også en god idé at bruge en udlejer, som et familiemedlem, en ven eller en bekendt har brugt før, og ikke havde noget problem med. Men husk, at, selv hvis en bekendt har brugt udlejeren før, er det ikke sikkert, det går ligeså glat for dig, derfor skal du altid dobbelttjekke sikkerheden. De fleste, der tjener penge på teltudlejning, er dog ret pålidelige og har for det meste gode kvalitets telte. 

Sørg for forsikringen 

Hvis en af dine gæster kommer til at ødelægge teltet på en eller anden måde, er det selvfølgelig vigtigt, at du har forsikring, så du ikke skal betale for et selv. Det er ikke sikkert, at det er dækket af den almindelige indboforsikring, du skal derfor tjekke med udlejeren, om de har forsikring. 

Hvis ikke, er det vigtigt, at du tjekker med dit eget forsikringsselskab og hører, hvorvidt du er forsikret. Hvis du ikke har nogen måde at være forsikret på, kan det blive nødvendigt at tegne en speciel forsikring, men det bliver højst sandsynligt ikke nødvendigt. 

Sammenlign priser 

Du vil selvfølgelig gerne have den bedste pris, og derfor kan du sammenligne forskellige priser for forskellige telte og leverandører. Men husk ikke bare at kigge på, hvilket tal der er højest, men kig også på, hvad du får for pengene. 

Du skal derfor først finde ud af, hvad der er nødvendigt for dig ved at kigge på antallet af gæster, vejret osv. Derefter skal du kigge på, hvor stort teltet er i forhold til prisen, og om du får opsætning, tilbehør eller andet med. Husk, at det er ikke nødvendigvis den billigste løsning, der er bedst, men den løsning, der har, hvad du skal bruge, og hvor du får mest for pengene. 

  1.