Ønsker du at øge din virksomheds omsætning?

Har du en god position på markedet og dermed ønsker at tage næste skridt for at øge din virksomheds omsætning og dermed blive endnu mere konkurrencedygtig? Hvis du ønsker at øge din virksomheds omsætning, så kan du vælge at benytte dig af en vækstmetode, som går ud på at ekspandere til nye markeder. At ekspandere til nye markeder, kan også være at udvikle et websted til virksomheden, hvis du ikke tidligere har haft forretning online. Derudover kan du vælge at udvide dit sortiment, og dermed lancere nye produkter på eksisterende markeder. Begge dele er for at øge omsætningen samt skabe en bedre plads på markedet og forblive konkurrencedygtige.

Fordele ved at udvide til nye markeder

Ved at udvide til nye markeder, kan du udvide din kundebase og altså på den måde nå nye målgrupper. Konkurrencen om din forretning kan også være mindre i andre geografiske områder eller online. Hvis du ønsker at udvide til nye byer eller lande, så kan det også være en god idé at arbejde med en distributør, som allerede har etableret et netværk. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på reglerne i det nye områder, som du udvider til, samt også tager hensyn til de kulturelle forskelle. Din virksomhed bliver også mere konkurrencedygtig samt får skabt en bedre plads på markedet ved at udvide til nye markeder.

Fordele ved at udvide dit sortiment

Fordelene ved at udvide dit sortiment er, at du effektivt kan nå et bredere kundesegment, og dette fører normalt til et øget salg og dermed en øget omsætning. Du kan bl.a. nå et bredere kundesegment, hvis du f.eks. både udvikler budget- samt premium versioner af dit eksisterende produkt. Du kan nemlig på den måde tiltrække kunder, som er villige til at betale lidt mere, samtidig med at tiltrække kunder, som foretrækker at betale lidt mindre. Dette gør at din målgruppe bliver meget bred, hvilket giver mulighed for øget vækst i din virksomhed.

Få hjælp til finansieringen

Det er ikke altid, at du som virksomhedsejer har råd til at udvide til nye markeder eller udvide dit sortiment. Hvis du dog tror, at det på sigt vil give mening og du kan opnå en højere omsætning, så kan du prøve at skaffe hjælp andre steder fra, til at få råd til udvidelsen. Hvis en eller flere investorer finder din virksomhed interessant, kan du få finansiering gennem dem, hvis de ønsker at investere i din virksomhed. Endvidere kan du låne pengene i banken eller gennem en online lånevirksomhed. Hele låneprocessen ved et banklån er dog længere end det er ved et online virksomhedslån, samtidig med at banken stiller væsentligt højere krav til dig end en online låneudbyder gør. Husk at tage stilling til hvad der er bedst for din virksomhed, inden du træffer den endelige beslutning.