Quid pro quo

Quid pro quo betydning: Forståes enten som  noget der byttes for noget andet. Mere simpelt forståes det ofte som “noget for noget”. Det ses også, som noget, der bruges i stedet for noget andet.

Indenfor Jura ses det som en samtidig udveksling mellem varer eller ydelser.

de bytter noget for noget - quid pro quo

Brugen af ordet Quid pro qou

  1. Sætning: De gennemførte en handel quid pro quo. Hvor sælger gav salgsgenstanden og køber betalte med penge. Her fandt noget for noget altså sted.
  2. Sætning: Quid pro quo ses i stort set alle transaktioner mellem køber og sælger. Dog bruges selve vendingen ikke så ofte. Her bruges blot noget for noget.

Allemands jura - Jura er for alle

Hos allemands jura, der vil vi gerne gøre det simpelt. Jura er et svært område, som mange ikke forstår. Dette skyldes i høj grad de svære vendinger, som der bliver brugt i dansk ret. Der bruges rigtig mange ord i dansk lov, som mange ikke forstår. Dette forsøger vi at gøre op med. Det er derfor, at vi har lavet en juridisk ordbog. Den er ikke komplet, og bliver den nok aldrig. Vi arbejder hele tiden på, at gøre den bedre. Der er mange juridiske ord, som eksempelvis quid pro quo. Hvis der er nogle ord, som du mener vi mangler, så skrive endelig til os. Vi står altid klar med åbne arme. 

Quid pro quo, genus og meget mere

Vi har mange ord i vores ordbog. Vi arbejder hele tiden på, at der kommer flere. Her på siden, der kan du finde forklaring på ordet quid pro quo. Om du er jurastuderende, lærestuderende, “normal” borger – så er allemands jura til dig. Vores mål er at være den førende online jurdiske ordbog i landet. Her tænker vi ikke bare, den siden, som får mest trafik. Vi vil også gære det så simpelt som muligt. Vi ser ofte, at forklaringen på svære ord også er svær. Det kan vi ikke se meningen i. Skulle man eksempelvis søge på “quid pro quo betydning”. Ja, her ønsker man jo ikke en ligeså kringlet forklaring. Og det skal den heller ikke være. Det skal være simpelt. For, hvorfor skal det egentlig være svært? Vi vil gøre det ligeså nemt, som DIGURA eksempelvis gør det.