Skal du flytte lejlighed?

At flytte kan være et stort projekt og det kan virke meget uoverskueligt. Hvis du vil gøre det en smule nemmere for dig selv, så gør dig selv den tjeneste og læg et budget over din indtægt samt udgifter, inden du begynder at kigge på diverse lejligheder. Du kan på den måde, se helt konkret hvor mange penge du har til rådighed, når dine udgifter er dækket. På den måde kan du også se hvad din nye lejlighed maksimalt må koste i husleje + aconto om måneden. Og derudfra kan du begynde at researche på lejligheder på diverse hjemmesider. Derudover kan du, ud fra hvad du ved lejligheden maksimalt må koste, se hvor du har råd til at bo – priserne på lejligheder er nemlig ikke det samme i alle byer.

Find den rigtige lejlighed

Når du har fået lagt dit budget, så skal du til at researche på lejligheder samt udpege et par stykker, som du tager ud og ser. Det er altid rarest at se lejligheden visuelt samt at møde udlejer, så du får en fornemmelse af, hvordan udlejer er. Det betyder nemlig også meget, at man finder den rigtige udlejer, så der ikke opstår problematikker senere hen. Når du har fundet den rigtige lejlighed, som føles rigtig helt ned i maven, så skal du læse lejekontrakten igennem samt underskrive og dernæst betale indskud.

Flytte lejlighed

Lån til indskud

Sørg for at læse din lejekontrakt grundigt igennem, så du er sikker på ikke at blive snydt. Hvis du kender en, som har styr på lejekontrakter, så få eventuelt den person til at læse kontrakten igennem også. På den måde er du sikker på, at alt er som det skal være, inden du underskriver kontrakten. Når du har underskrevet, skal indskuddet betales. Har du ikke pengene til det på nuværende tidspunkt, kan du ansøge om at optage et lån hos KreditNU, som er en online lånevirksomhed. Du kan ansøge om et lån allerede i dag, og hvis din ansøgning bliver godkendt, tikker pengene direkte ind på din bankkonto automatisk. Debitorrenten er 0% og lånet har en fast løbetid på 24 måneder – dog er det muligt at indfri dit lån før tid, hvis du ønsker dette.

Lav en huskeliste

Når du har betalt indskuddet til lejligheden, så kan du gå videre til næste step, som er at lave en huskeliste over det du skal få styr på, når du skal flytte. Du skal bl.a. meddele din flytning til de offentlige myndigheder samt skifte læge. Derudover skal du bl.a. tjekke dine forsikringer, tv samt internet og tilmelde dig vand, gas, varme samt el, når du flytter ind i din nye lejlighed. At lave en huskeliste skaber et overblik og en vis ro, da du får struktur over det der skal klares i en hektisk tid, hvor tingene kan føles lidt uoverskueligt.