Online coach - en beskyttet titel?

En debat som mange gerne vil gå ind i. Kan et 6 ugers master coach kursus være tilstrækkeligt, for at kunne rådgive og vejlede andre mennesker ift. deres sundhed og helbred. Det svært at sige, fordi at være online coach er netop ikke en beskyttet titel ligesom mange andre områder i erhvervslivet. 

Utryghed

For mange kan det være rigtig skræmmende, at en såkaldt online coach ikke nødvendigvis behøver en lang uddannelse, som måske ville kunne give dem en række kompetencer de umuligt ville kunne opnå på et kort kursus. At en online coach kan snakke professionelt til folk der kan have eller har alvorlige problemer, er en tanke der kan brænde sig fast. Det kan skabe en form for utryghed, at man har brug for hjælp, og tager den første og bedst bedømte coach der popper op ved en google søgning. Er de forsvarligt uddannede til at videreformidle de rigtige oplysninger og værktøjer? – Måske, måske ikke. Såfremt det bliver anlagt at online coach bliver en beskyttet titel, vil mange af disse bekymringer kunne lægges til side. 

Life coach forum

En coach behøver da ikke en lang uddannelse

Der er jo en grund til at en coach/online coach ikke er en beskyttet titel. Det er et ekstremt bræt område, fra træning til Life coach forum og helt til coaching i en bestemt sportsgren. Du som individ har et ansvar for selv at undersøge disse coaches og deres baggrund. Lang eller kort uddannelse. Uanset hvad er det en meget individuel ting, hvad man søger. Men i bund og grund er en coach vel en slags underviser/træner? Så snart at titlen som coach/online coach bliver beskyttet vil der muligvis optrappe debatter, om at muligheden små fokuserede coaches får frataget retten til at udøve deres erhverv, som de altid har gjort. 

Opsummering

Alt i alt, vil der altid en sådan debat være for og i mod. Online coach kan og burde for mange være en beskyttet titel. Såfremt det ikke er en mulighed i fremtiden, må der ligges en række forskellige krav ift. markedsføring hvis man vil komme noget af de diskuterede punkter til liv.