sikkerhed under studenterkørsel

Tiden er kommet – de unge voksne mennesker er blevet studenter, og den traditionelle studentervogntur er kommet. Men hvad skal man kigge efter inden man lejer en vogn? Sikkerhed er meget vigtig – alkohol, højt humør og en kørende bil vil for mange kunne ende i en katastrofe. Vi kommer her med en række gode råd, til jer der skal ud at leje en studentervogn til jeres store dag.

Lovligt køretøj

Det er yderst vigtigt og lovpligtigt at køretøjet i benytter jer af er godkendt.  Der findes en række krav der skal være opfyldt, før man må tage studenter med på ladet. Ejeren skal have en polititilladelse, som først er gyldig, når selve køretøjet har fået sin påtegning af statens bilinspektion. Så som arrangør har du et ansvar for at undersøge om de fornødne betingelser er korrekt anvendt og gældende på det tidspunkt i skal have lejet køretøjet fra. 

Studenterkørsel

Hvis uheldet er ude

Får du en skade i forbindelse med at køretøjet forulykker og kører galt, så er du dækket ind af køretøjets ansvarsforsikring såfremt de har en og køretøjet i benytter er lovligt. Her er det altså igen vigtigt i selv har lavet en undersøgelse af virksomheden i lejer fra.

Får du en skade der ikke kan forbindes med kørsel af køretøjet, men i stedet af en medstuderende eller lignende, vil du som person selv være dækket ind af din privatforsikring eller erhvervsforsikring hvis det er relevant i sagens sammenhæng.

Er du selv skyld i en skade, skal du kontakte dit forsikringsselskab, og udøve din ansvarsforsikring som er dækket ind under din indboforsikring. 

Fuldskab

Det lyder måske som en umulighed for de fleste under studenterkørsel. Men er du fuld og sættes i forbindelse med en ulykke, vil de fleste forsikringsselskaber argumentere i mod at du er dækket ind, om du forud sager skaden eller selv bliver skadet. Det er en realitet, men er du i tvivl kan du altid ringe til dit forsikringsselskab og være på den sikre side.